Groene planten geven niet alleen rust maar absorberen ook kooldioxide en geven tevens zuurstof af.

Groene planten en zuurstof zijn onlosmakelijk van elkaar. Zij zorgen op natuurlijke wijze voor een aangename binnenluchtkwaliteit. U voelt zich duidelijk beter en het geeft een boost van energie. Steeds vaker worden woningen, bedrijven en kantoren voorzien van ”levende muren” met planten. Deze muren bestaan uit lange rijen van kunststof plantenbakken die tot aan het plafond opgestapeld zijn. De bakken worden gevuld met diverse soorten planten die meestal groen zijn maar kunnen ook wat meer kleur in de omgeving brengen.

Planten krijgen vaak handmatig water maar dit kan ook automatisch. Alle bakken krijgen dan, door een doordacht irrigatie-systeem, voldoende water toegediend. De bloembakken zijn gevuld met poreuze korrels maar dit kan ook gewone potgrond zijn. Het irrigatie systeem wordt tijdens vakanties op een tijdklok aangesloten zodat bewatering gewoon door kan gaan. Voor scholen en kantoren is dat een ideale oplossing. Veel planten gaan tijdens de lange zomervakantie dood en moeten dan weer nieuwe gekocht worden. Planten kosten niet veel geld maar het blijft toch zonde.

De Personal Climate Monitor is de enige luchtkwaliteitsmeter in de wereld die het zuurstofniveau binnenshuis meet. Hoe meer groene planten er aanwezig zijn des te meer zuurstof er geproduceerd wordt. De zuurstof productie hangt uiteraard ook af van de hoeveelheid invallend licht. Het licht is een belangrijk onderdeel van de fotosynthese waardoor de plant niet alleen sneller groeit maar ook meer zuurstof (en suikers) produceert.

 

Zuurstof producerende planten worden in 2 soorten verdeeld:

C-3 Planten met een hoge zuurstof opbrengst

C-4 Planten met maximale zuurstof opbrengst

 

AtmoLife werkt samen met vooraanstaande tuincentra en plantkwekerijen.

Hieronder een link naar onze groene partner:

Stuur ons een berichtje voor vragen of opmerkingen, we beantwoorden ze graag.
U kunt ons ook bezoeken op social-media!
Facebook / Instagram
AtmoLife

De Air So Pure luchtzuiverende groene planten:
https://www.youtube.com/watch?v=7sZW7HQS4kQ


Manager

Na jaren internationaal met elektronica en sensoren gewerkt te hebben was de tijd aangebroken om een eigen Nederlands product te ontwerpen. Het klimaat gaat ons allen steeds meer aan het hart. De Personal Climate Monitor is een design luchtkwaliteitsmeter geworden, uitgevoerd met sensoren van uitstekende kwaliteit, om nauwkeurig de binnenluchtkwaliteit te meten. Ik kijk ernaar uit om alle geïnteresseerden te laten zien wat voor lucht zij dagelijks inademen. Helaas is deze vaak ondermaats maar gelukkig kunnen wij deze zelf eenvoudig verbeteren of onze monitor dit laten doen. De impact op uw persoonlijke vitaliteit wordt snel duidelijk.

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *