Frequently Asked Questions

Vraag1: Kan AtmoLife’s PCM ook het Corona virus meten?

Antwoord1: Nee, u kunt geen Corona virus (COVID-19) met de AtmoLife PCM meten. U kunt wel sinds 20 april j.l. zien of uw binnenklimaat de virus verspreiding versnelt of niet. Dit is belangrijk omdat door de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid binnen te veranderen u de virusverspreiding een stuk moeilijker kunt maken. (uiteraard samen met de 1.5 m afstand bewaren) Dit is momenteel een van de meest Frequently Asked Questions.

V2: Kan AtmoLife’s PCM ook pollen in de lucht meten? (hooikoorts)

A2: Ja, met de AtmoLife PCM kunt u met het scherm “Fijnstof teller” duidelijk zien of er in de binnenlucht meer stofdeeltjes (pollen) dan normaal rondzweven. U kunt niet zien wat voor soort deeltjes dit precies zijn maar door het grote verschil met de normale situatie is er genoeg reden om hierop actie te ondernemen.

V3: Hoeveel meetgegevens kan AtmoLife’s PCM in het intern geheugen opslaan?

A3: Iedere 2 seconden meet de PCM 6 stuks verschillende aspecten van uw binnenlucht. Iedere minuut neemt hij een monster en slaat hij deze op in zijn intern geheugen. De PCM heeft 8 Gigabyte aan intern geheugen! Dit maakt het mogelijk om maar liefst 125 jaar onafgebroken iedere minuut gegevens op te slaan voor een latere analyse! Hij slaat dus letterlijk meer dan een mensenleven aan data op. Geen enkel ander apparaat doet dit.

V4: Kunnen alle gemeten meetwaarden van de PCM in een MS Excel worksheet gedownload worden?

A4: Ja, deze feature zit standaard in de PCM geïntegreerd waarbij aan PC-zijde gebruik gemaakt wordt van een shareware MS Excel worksheet met speciale macro. Deze macro zorgt ervoor dat de verzonden data (via de USB-C aansluiting) direct in een worksheet geladen wordt zodat een meer nauwkeurige en diepgaande analyse mogelijk wordt. Het format van de data file is een .CSV file. (comma separated file)

V5: Waarom is er voor een standalone monitor gekozen en niet voor een doosje met sensoren die via een APP met een smartphone communiceert?

A5: Er is bewust voor een standalone PCM gekozen omdat dit voor alle leeftijden eenvoudig werkt. Stop de stekker in het stopcontact en u weet binnen enkele seconden tijd wat uw binnenluchtkwaliteit is. Er wordt geen gebruik gemaakt van internet want dit is niet nodig om uw eigen binnenluchtkwaliteit te weten. Het apparaat is niet voor niets een Persoonlijke Klimaat Monitor. Wij vinden dat de hele wereld niet alles van u hoeft te weten, met de PCM weet u dat zeker: Wat binnenshuis gebeurt blijft binnenshuis. U heeft 100% privacy, er is geen WiFi nodig en daarom kunt u de PCM overal op de gehele wereld gebruiken.

V6: Waarom is er niet voor (oplaadbare) batterijen als voeding gekozen?

A6: Ten eerste: Batterijen gaan altijd leeg, erg onhandig. Ten tweede: Batterijen hebben een beperkte levensduur en zijn hierna milieu onvriendelijk. Ze vormen daarmee het nieuwe probleem van de toekomst. Ten derde: De PCM is bedoeld voor binnen gebruik. Er is altijd wel een stopcontact in de buurt te vinden waar hij op aangesloten kan worden. Dit zodat hij non-stop, 24/7/360, uw binnenluchtkwaliteit meet, geheel onafhankelijk van batterijen.

V7: Moeten C02 en zuurstof sensoren wel eens gekalibreerd worden?

A7: Ja, dit is zeker nodig. Elk nauwkeurig en betrouwbaar meetinstrument moet regelmatig gekalibreerd worden. Dit is nodig omdat kleine afwijkingen optreden door het gebruik en het verloop van de elektronische sensoren. AtmoLife heeft het design zo gemaakt dat iedereen zelf regelmatig hun PCM in de buitenlucht kan kalibreren. Wij stellen voor om dit minimaal eenmaal per kwartaal te doen maar eenmaal per maand is eigenlijk beter. Hierna zijn zowel de CO2 als de 02 sensoren weer helemaal up-to-date en weten ze weer exact wat hun basis referentie is. Na de automatische calibratie, die kinderlijk eenvoudig is, is de PCM weer als herboren en wordt de binnenluchtkwaliteit weer natuurgetrouw en zo nauwkeurig mogelijk gemeten.

 

U kunt ons ook bezoeken op social-media!
Facebook / Instagram