Frequently Asked Questions

Vraag1: Kan AtmoLife’s PCM ook het Corona virus meten?

Antwoord1: Nee, u kunt geen Corona virus (COVID-19) met de AtmoLife PCM meten. U kunt wel sinds 20 april j.l. zien of uw binnenklimaat de virus verspreiding versnelt of niet. Dit is belangrijk omdat door de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid binnen te veranderen u de virusverspreiding een stuk onaantrekkelijker kunt maken. (uiteraard samen met de 1.5m afstand bewaren) Dit is momenteel een van de meest Frequently Asked Questions.

V2: Kan AtmoLife’s PCM ook pollen in de lucht meten? (mbt. hooikoorts)

A2: Ja, met de AtmoLife PCM kunt u met het scherm “Fijnstof teller” duidelijk zien of er in de binnenlucht meer stof-deeltjes (pollen) dan normaal rondzweven. U kunt niet zien wat voor soort deeltjes dit precies zijn maar door het grote verschil met de normale situatie is er genoeg reden om actie te ondernemen.

V3: Hoeveel meetgegevens kan AtmoLife’s PCM in het intern geheugen opslaan?

A3: Iedere 2 seconden meet de PCM 6 stuks verschillende aspecten van de binnenlucht. Iedere volle minuut neemt hij een monster en slaat hij deze op in zijn intern geheugen. De PCM heeft 8 Gigabyte aan intern geheugen! Dit maakt het mogelijk om maar liefst 125 jaar onafgebroken elke minuut gegevens op te slaan voor latere analyse! Hij slaat dus letterlijk meer dan een mensenleven aan data op. Geen enkel ander apparaat kan dit.

V4: Kunnen alle gemeten meetwaarden van de PCM in een Excel worksheet gedownload worden?

A4: Ja, deze feature zit standaard in de PCM geïntegreerd waarbij aan PC zijde gebruik gemaakt wordt van een shareware MS Excel worksheet met speciale macro. Deze macro zorgt ervoor dat de verzonden data (via de USB-C aansluiting) direct in een worksheet geladen wordt zodat een meer nauwkeurige en diepgaande analyse mogelijk wordt. Het format van de data file is een .CSV file. (comma separated file)

V5: Waarom is er voor een stand-alone monitor gekozen en niet voor een sensor blackbox die via een APP met een smartphone communiceert?

A5: Er is bewust voor een standalone PCM gekozen omdat dit eenvoudig werkt voor alle leeftijden. Stekker in het stopcontact en u weet in enkele seconden tijd wat uw binnenluchtkwaliteit is. Er wordt geen gebruik gemaakt van internet want waarom zou u dit nodig hebben om uw binnenluchtkwaliteit te weten? Het apparaat heet niet voor niets een Persoonlijke Klimaat Monitor. Wij vinden dat niet de hele wereld alles van u hoeft te weten, want met de PCM weet u zeker: Wat binnenshuis gebeurt blijft binnenshuis. Er is 100% privacy, er is geen WiFi nodig en de PCM is overal op de hele wereld te gebruiken. Met recht een Personal Climate Monitor.

V6: Waarom is er niet voor (oplaadbare) batterijen als voeding gekozen?

A6: Ten eerste: Batterijen gaan altijd leeg, erg onhandig. Ten tweede: Batterijen hebben een beperkte levensduur en zijn hierna milieu onvriendelijk. Ze vormen daarmee een nieuw probleem voor de toekomst. Ten derde: De PCM is bedoeld voor binnen gebruik. Er is altijd wel een stopcontact te vinden waar hij aangesloten kan worden zodat hij non-stop, 24/7/360, de binnenluchtkwaliteit meet. De PCM is onafhankelijk van batterijen.

U kunt ons ook bezoeken op social-media!
Facebook / Instagram