Waarom zou u eigenlijk een AtmoTracer aanschaffen?


AtmoTracer is een Nederlands design binnenlucht kwaliteit monitor waarvan de kwaliteit, de betrouwbaarheid en de gebruikersvriendelijkheid voorop staan.

Het is bekend dat de fijnstof concentratie in huis en op het werk een impact heeft op de efficiëntie van uw longen en zelfs uw levensverwachting kan verminderen met 1 jaar. Het is echt een serieus probleem dat inmiddels vergeleken wordt met het asbest probleem van vroeger. Gelukkig komt fijnstof steeds vaker in het nieuws en maakt het de mensen bewust dat een goed binnenmilieu heel belangrijk is, het beïnvloed direct uw energie en gezondheid.

Gelukkig kunt u er zelf voor zorgen dat u in de ruimte waar u woont/werkt schone en frisse binnenlucht heeft. Er zijn immers tal van (mobiele) lucht reinigers/bevochtigers/ontvochtigers te koop of u kunt zelfs een complete lucht behandeling installatie laten installeren.

Maar heeft u dat allemaal wel nodig? Op deze vraag komt AtmoTracer in beeld. Dit apparaatje meet heel snel de fijnstof concentratie desgewenst samen met de concentratie uitgeademde lucht (C02) of zelfs hetgeen waar het eigenlijk om gaat: het zuurstof niveau.

Laten we het daarom even nalopen:

Fijnstof (Particle Mass)

De waarde die u hier meet geeft uw huidige fijnstof situatie weer (uw referentie meting ofwel nulpunt meting). Deze kunt u vergelijken met de Nederlandse/Europese normen die hiervoor gelden. U bepaald of u tevreden bent met de situatie of niet. Let wel: Het is en blijft een moment opname welke elk uur! van de dag veranderd.

Wanneer u WEL tevreden bent met uw luchtkwaliteit, heeft u een minimale uitgave gedaan voor een klein apparaatje en een (veel) grotere kostenpost bespaard aan apparatuur of zelfs een complete installatie!

Wanneer u NIET tevreden bent is dit het moment om actie te ondernemen om te zien welk apparaat u nodig heeft om de luchtkwaliteit te verbeteren. Na aanschaf van een lucht behandel apparaat (of in bruikleen) of een nieuw inbouw systeem ziet u direct het resultaat. AtmoTracer geeft snel, objectief en duidelijk de luchtverbetering weer en u kunt eenvoudig op deze manier zien of uw hiermee tevreden bent of niet. U heeft al een apparaat/systeem in bezit? Schitterend. Dan kunt u zien of deze goed werkt en of deze nog niet verouderd is zodat wellicht onderhoud gewenst is.

Kooldioxide, C02

Deze gemeten waarde kunt u zelf eenvoudig beïnvloeden door uw raam open te zetten en eens flink te ventileren. Makkelijk toch? Jammer dat wij dit niet altijd zelf door hebben wanneer wij aan het lezen of aan het studeren zijn. Het is bekend dat door goede ventilatie u beter geconcentreerd bent en alerter bent dan wanneer dit niet het geval is.

Zuurstof, 02

Veel zuurstof producerende (groene) planten in uw bedrijf verhogen uw energie, uw werklust en verlagen het ziekteverzuim. Het meten van zuurstof is nieuw en wordt vooral in de luchtvaart en duiksport toegepast. AtmoTracer is de eerste luchtkwaliteit monitor op de wereld die deze unieke eigenschap heeft. Zuurstof bepaald het verschil tussen leven en dood waarbij het ook een stukje besef is om te zien dat deze maar ongeveer 21% van onze lucht uitmaakt! Het is om deze reden dan ook belangrijk dat uw omgevingslucht van goede kwaliteit is!

Tenslotte

Met AtmoTracer kunt u eenvoudig uw eigen lucht conditionerings apparatuur testen om zodoende een gefundeerde keuze te kunnen maken welk apparaat het beste bij u past. Het blijkt dat wanneer u eenmaal een AtmoTracer heeft aangeschaft u gegarandeerd meer bewust wordt van de kwaliteit van uw omgevingslucht. Eigenlijk heeft u het altijd wel een beetje geweten maar dit wordt nu dan duidelijk bevestigd. U gaat zien dat er goede en slechte dagen zijn (meer/minder wolken) en dat iedere dag weer anders is.

Tussen de huidig verkrijgbare binnenluchtkwaliteit monitors zit er helaas veel kaf tussen het koren. Wij hebben echter onze uiterste best gedaan om een hele goede te ontwerpen tegen een voor iedereen betaalbare prijs. Wanneer u desondanks niet tevreden bent laat het ons dan snel weten zodat wij onszelf kunnen verbeteren.

Hieronder een overzicht met de huidige luchtkwaliteit eisen omtrent onze gezondheid zoals geadviseerd in onze Europese regelgeving:

https://www.eea.europa.eu/publications/air-quality-in-europe-2018

Bron: European Environment Agency: Air Quality in Europe – 2018 Report