De AtmoLife PCM is een Nederlands design binnenluchtkwaliteit monitor. Kwaliteit, lange levensduur en gebruikersvriendelijkheid staan voorop.

Het is bekend dat de fijnstof-concentratie op het (thuis)kantoor een flinke impact heeft op de efficiëntie van longen. Het kan zelfs uw levensverwachting met 1 jaar verminderen. Het is een serieus probleem dat inmiddels vergeleken wordt met het asbest probleem van vroeger. Gelukkig komt fijnstof steeds vaker in het nieuws. Goede binnenluchtkwaliteit is SUPER belangrijk want het beïnvloed direct uw energie en gezondheid.

Gelukkig kunt u er zelf voor zorgen dat, in de ruimte waar u woont of werkt, er schone en frisse binnenlucht is. Er zijn diverse (mobiele) luchtreiniging apparaten te koop tot zelfs een complete inbouw luchtbehandeling-installatie.

Maar heeft u dat wel nodig? Op deze vraag geeft de Atmolife PCM antwoord. Deze monitor meet binnenshuis continu de fijnstof en C02 concentratie samen met waar het uiteindelijk om gaat: het zuurstof niveau. Vreemd genoeg is de AtmoLife PCM de enige die dit doet!

Laten we even nalopen:

Fijnstof (Particle Massa)

Deze informatie geeft uw huidige fijnstof situatie weer. Bij het eerste gebruik geldt  (referentie/nulpunt meting). Het wordt vergeleken met de Nederlandse/Europese norm waarbij de monitor een adviserende rol heeft. U bepaald zelf of u tevreden bent met de binnen situatie. Let wel: Het blijft een momentopname welke continu gedurende de dag veranderd. Het meten maar ook draadloos regelen van de luchtkwaliteit is waar de PCM speciaal voor gemaakt is.

Kooldioxide, C02

Deze informatie geeft aan hoeveel uitgeademde lucht er binnenshuis aanwezig is. U kunt dit zelf verminderen door het raam open te zetten en eens flink te ventileren. Jammer dat wij dit niet altijd door hebben wanneer wij druk aan het werk of aan de studie bezig zijn. Het is bekend dat goede ventilatie u alerter maakt en uw concentratie flink verhoogt.

Zuurstof, 02

Zuurstof producerende (groene) planten in een ruimte verhogen uw energie, uw werklust en verlagen uiteindelijk het ziekteverzuim in het bedrijf. Het meten van zuurstof is nieuw en wordt vooral in de luchtvaart en duiksport toegepast. Deze monitor is de allereerste Personal Climate Monitor (PCM) in de wereld die zuurstof meet. Zuurstof bepaald het verschil tussen leven en dood waarbij het ook een stuk bewustwording is om te zien dat deze maar 21% van onze lucht uitmaakt! Het is om die reden dan ook heel belangrijk dat onze binnenlucht van de allerbeste kwaliteit is!

 

WEL tevreden met binnenluchtkwaliteit?

Wanneer u na het eerste gebruik (uw referentie of nulpunt-meting) tevreden bent met de gemeten binnenluchtkwaliteit, heeft u maar een minimale uitgave gedaan. U heeft een (veel) grotere kostenpost aan apparatuur bespaard of zelfs een complete installatie. De PCM blijft 24/7 zijn dienst bewijzen waarbij u altijd weet wat de binnenluchtkwaliteit is.

NIET tevreden met binnenluchtkwaliteit?

Wanneer u NIET tevreden bent is dit het moment om actie te ondernemen. U kunt nu zelf uw binnenluchtkwaliteit zichtbaar gaan verbeteren. Na het in werking zetten van een luchtbehandelapparaat of uw ventilatie systeem ziet u direct het resultaat. De Personal Climate Monitor laat u snel, duidelijk en objectief het verschil in uw luchtkwaliteit zien waarna u beslissen kunt of uw hiermee tevreden bent of niet. Heeft u al een luchtconditionering systeem? Dan kunt u zien of deze inderdaad uitstekend werkt of dat de luchtfiltering een onderhoudsbeurt nodig heeft.

Tenslotte
Met de Personal Climate Monitor kunt u verschillende lucht conditioneringsapparatuur controleren om zodoende een gefundeerde keuze te maken welk apparaat het beste bij u past. Het blijkt dat wanneer u een PCM heeft, u meer bewust wordt van de kwaliteit van uw omgevingslucht. U gaat zien dat er goede en slechte dagen zijn en dat op ieder uur van de dag de situatie anders is.
De PCM is optioneel ook in een uitvoering beschikbaar welke bij een alarm een draadloos signaal uitzendt. Hierbij wordt een goed verkrijgbare draadloze RF tussen-stekker geschakeld. Hiermee kan volledig automatisch een ventilator of zelfs een compleet ventilatie-systeem ingeschakeld worden. Goede aandacht blijft nodig voor de toegepaste filters.
Tussen de huidig verkrijgbare binnenluchtkwaliteit monitoren is helaas veel kaf tussen het koren. Het team van AtmoLife heeft zijn uiterste best gedaan om een professioneel Nederlands product te ontwerpen met hoogwaardige en duurzame componenten. Wij hebben de PCM in diverse uitvoeringen zodat deze dan ook voor iedereen betaalbaar is.

 

Hieronder een link naar de huidige luchtkwaliteit-eisen omtrent onze gezondheid zoals bekend wordt gemaakt in onze Europese regelgeving:

https://www.eea.europa.eu//publications/air-quality-in-europe-2020